ROLADKI Z SZUNKĄ PARMEŃSKĄ -WŁOCHY

IMG_6782

Dzisiaj coś lekkiego i bardzo kolorowego. Przekąska jest świetna na każdą okazję i możliwa do zrobienia o każdej porze roku. Największa zaletą poza ciekawym smakiem uzyskanym dzieki granatom jest niewątpliwie szybkość wykonania. Nawet niezapowiedziany gość nie zaskoczy. A my jego tak

Składniki

8 plasterków szynki

2 garście roszponki

8 paskow żóltej i czerwonej papryki

granat

1/2 cytryny

łyżeczka musztardy

oliwa

sól

pieprz

Przygotowanie

Wszystko umyć i wysuszyć. Połowę ziaren granata zmiksować z sokiem z cytryny, szczyptą soli, pieprzem i musztardą. Wlać 2-3 łyżki oliwy i mieszać aż powstanie aksamitna emulsja.

Na plasterkach szynki ułożyć składniki posypac ziarnami granatu i zwinąć.

Roladki ułożyć na pólmisku, polać sosem i smacznego


HUMUS – INSPIRACJA EMIRATÓW RODEM
Maj 24, 2016

Dodaj komentarz