ROLADKI Z SZUNKĄ PARMEŃSKĄ -WŁOCHY
23 maja 2016
Dzisiaj coś lekkiego i bardzo kolorowego. Przekąska jest świetna na każdą okazję i możliwa do zrobienia o każdej porze roku. Największa zaletą poza ciekawym smakiem uzyskanym dzieki granatom jest niewątpliwie szybkość wykonania. Nawet niezapowiedziany gość nie zaskoczy. A my jego tak
Składniki
8 plasterków szynki
2 garście roszponki
8 paskow żóltej i czerwonej papryki
granat
1/2 cytryny
łyżeczka musztardy
oliwa
sól
pieprz
Przygotowanie
Wszystko umyć i wysuszyć. Połowę ziaren granata zmiksować z sokiem z cytryny, szczyptą soli, pieprzem i musztardą. Wlać 2-3 łyżki oliwy i mieszać aż powstanie aksamitna emulsja.
Na plasterkach szynki ułożyć składniki posypac ziarnami granatu i zwinąć.
Roladki ułożyć na pólmisku, polać sosem i smacznego
Poprzedni
JASNA I CIEMNA STRONA DUBAJU
Nowszy